's-Heerenbroek heeft goede gevoel weer te pakken

DEDEMSVAART - Na een moeilijke periode lijkt 's-Heerenbroek precies op tijd in vorm te komen . Vijf dagen voor de start van de nacompetitie maakte de formatie van Gerrit Bien een goede indruk tegen SCD '83. 's-Heerenbroek won overtuigend met 1-3 en hiermee ging de derde periode aan de neus voorbij van de club uit Dedemsvaart.

SCD '83 maakte nog kans op de nacompetitie. De thuisploeg ging dan ook fel van start en zette 's-Heerenbroek in de beginfase onder druk. Kansen leverde dit echter niet op. In de 10e minuut sloeg 's-Heerenbroek gelijk toe via een goal van William Dekker. Daarna zakte SCD '83 ver weg en was 's-Heerenbroek heer en meester. De ploeg kreeg kansen genoeg om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Alleen Dekker kwam echter nog een keer tot scoren. Hij maakte de 0-2 in de 30e minuut.

Direct na rust gooide Wessel van Dijk het duel definitief in het slot. SCD '83 gooide er een extra aanvaller bij in, maar veel leverde dat niet op. In de 65e minuut kwam het nog wel terug tot 1-3, maar de zege van 's-Heerenbroek kwam geen moment in gevaar. De ploeg had in het tweede bedrijf verder moeten weglopen, maar zelfs een strafschop was aan de gasten niet besteed. Routinier Jan de Groot miste vanaf elf meter.

's-Heerenbroek is de competitie geindigd op een fraaie derde plaats. Als winnaar van de eerste periode start 's-Heerenbroek donderdag (Hemelvaartsdag) de nacompetitie met een uitwedstrijd bij Quick '20. Twee dagen later is de return . Bien is positief gestemd. "Ik heb er een goed gevoel over. Na een moeilijke periode hebben we vorige week goed gespeeld, maar verloren. Vandaag speelden we ook een goede wedstrijd en hebben we wel gewonnen. Wel is het zo dat we veel kansen krijgen, maar te weinig scoren."