Speuren met Klokkenspoor

Partnerbijdrages


KAMPEN -Speciaal voor de heropening van de Nieuwe Toren is door cultuurZIEN een speurtocht geschreven rond klokken. Klokkenspoor is geschikt voor iedereen vanaf acht jaar. Op 22 oktober is de speurtocht verkrijgbaar bij 't Posthuys en kost 1 euro.


Het feest rond de heropening van de Nieuwe Toren moet een volksfeest worden, waaraan alle leeftijden kunnen deelnemen. Op verzoek van stadsbeiaardier Frans Haagen heeft cultuurZIEN een speurtocht voor gezinnen geschreven. Startpunt van de speurtocht is de Buitenkerk, waar speurders kennismaken met klokgieter Geert van Wou. De speurtocht voert onder meer langs een klokgevel, brouwerij De Clock en de klokgieterij van Hendrick Wegenwaert. Halverwege wordt stilgestaan bij de bouw van de Nieuwe Toren en het carillon. Klokkenspoor eindigt bij de Bovenkerk, waar Geert van Wou in 1527 begraven werd onder het luiden van zijn eigen klokgelui.


Klokkenspoor is op 22 oktober verkrijgbaar bij kunstgalerie 't Posthuys, tegenover de Nieuwe Toren. De aanschafkosten bedragen 1 euro  per exemplaar.