PvdA Kampen ongerust over bestuursakkoord VNG, Divosa en Cedris

Partnerbijdrages

KAMPEN - De PvdA fractie Kampen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van b en w over het bestuursakkoord dat het kabinet is overeengekomen met de VNG, Divosa en Cedris. Volgens de fractie is over het aangekondigde akkoord veel maatschappelijke onrust ontstaan.

Onder de bevolking leven volgens de partij verschillende vragen als : "Wat zullen de financile gevolgen zijn voor de gemeentes? Zullen er ontslagen moeten vallen bij deWSW bedrijven? Zal de WMO uitgekleed worden en wat zijn de gevolgen van de aangekondigde herkeuring van Wajongeren?" Op deze vragen wil de fractie graag een antwoord van het college.

"Het is noodzakelijk dat we zicht hebben op de gevolgen van het bestuursakkoord voor onze gemeente en voor onze burgers", aldus Xandra Koster van de PvdA-fractie. "Zoals het nu lijkt zullen de mensen in de samenleving die het al zwaar hebben nog meer onder druk komen te staan. We hopen met onze vragen een bijdrage te kunnen leveren aan een kritisch debat en dat het college vervolgens de juiste keuze maakt als hen wordt gevraagd in te stemmen met dit akkoord."

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.