Wit-Blauw speelt beslissingsduel tegen ASVD/KWOOT

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw spelen volgend weekeinde een beslissingsduel om het kampioenschap in de eerste klasse B. Koploper ROG slaagde er zaterdag niet in om kampioen te worden. De ploeg uit Groningen verloor bij ASVD/KWOOT (20-15). Wit-Blauw won zaterdag met 21-19 van Oerterp en eindigde samen met ASVD/KWOOT bovenaan in de eerste klasse B. Beide ploegen mogen in een beslissingsduel uitmaken wie zich de echte kampioen mag noemen en gaat promoveren naar de overgangsklasse. Het duel wordt gespeeld in Nijeveen en wordt waarschijnlijk komende zaterdag afgewerkt.

Wit-Blauw bevond zich in de wachtkamer met het oog op het kampioenschap en had moeite om op gang te komen tegen Oerterp. De Friese tegenstander begon sterk en schoot in de eerste twintig minuten nadrukkelijk met scherp. Daardoor liep Wit-Blauw al snel achter de feiten aan. Na ruim tien minuten spelen keek het tegen een 3-6 achterstand aan en die marge stond ook ook na ruim twintig minuten spelen op het scorebord. In de laatste tien minuten kwam er zand in het systeem van Oerterp en kroop Wit-Blauw steeds dichterbij. Met een ruststand van 11-11 mocht de Kamper ploeg niet klagen.

In de tweede helft ging Wit-Blauw fel van start en kreeg het langzaam maar zeker de wedstrijd in handen. De ploeg nam een voorsprong van twee punten, maar beet niet door. Dat deed het ook niet toen het zo'n acht minuten voor tijd op een voorsprong van vier punten kwam (19-15). Oerterp bleef een lastige tegenstander en de ploeg leverde een respectabele wedstrijd af. Tijdens het duel tegen Wit-Blauw werd bekend dat concurrent CSL had gewonnen en degradatie was hiermee een feit voor Oerterp, maar de ploeg bleef strijden voor een goed resultaat.

Uiteindelijk bleek Wit-Blauw toch meer kwaliteit in huis te hebben. De thuisploeg heeft Job van Eunen, een ervaren korfballer die altijd het verschil kan maken, en meer scorende spelers. Dat gaf uiteindelijk de doorslag. Wit-Blauw won met 21-19 en de spelers hoorden daarna tot hun genoegen dat ROG het karwei niet had afgemaakt. Voor de formatie van trainer Gerwin Bos wacht daarom komend weekend nog een smakelijk toetje tegen ASVD/KWOOT. Het past precies in deze zaalcompetitie, waarin dit seizoen iedereen van iedereen kon winnen.