's-Heerenbroek in thriller onderuit

'S-HEERENBROEK - In een zeer spannend duel heeft 's-Heerenbroek het niet gered in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Quick '20. Afgelopen donderdag won de formatie van Gerrit Bien nog met 0-1 bij de club uit Oldenzaal. Zaterdag leek 's-Heerenbroek na een 3-1 voorsprong op rozen te zitten. Quick '20 kwam echter ijzersterk terug en won met 3-5. Door deze nederlaag is 's-Heerenbroek uitgeschakeld in de nacompetitie.

Quick '20 kwam in de 28e minuut op voorsprong. Het antwoord van 's-Heerenbroek volgde snel. Twee minuten later bracht William Dekker de thuisploeg langszij. Even voor rust zorgde Wessel van Dijk voor 2-1. Drie minuten na rust kwam 's-Heerenbroek op 3-1 via een goal van Wessel van Dijk.

De buit leek binnen, maar daarna volgde een zeer levendig laatste half uur. Eerst gaf de arbiter een strafschop aan Quick '20, die werd benut. Twee minuten na deze treffer gaf de scheidsrechter geen vrije bal aan 's-Heerenbroek. Quick '20 ging door en scoorde de gelijkmaker. Door deze nieuwe tegenslag knakte er wat bij 's-Heerenbroek en de ploeg uit Oldenzaal kwam voor de tweede keer deze middag op voorsprong. William Dekker was vervolgens dicht bij 4-4, maar het was weer Quick '20 dat scoorde. In de slotfase kregen Sander Pelgrom en Gilliam Bien op 4-5. Deze stand was goed geweest voor een verlenging, maar zo ver kwam het niet. Quick '20 won met 3-5 en mag het in de volgende ronde van de nacompetitie opnemen tegen ZAC.

Voor 's-Heerenbroek is het seizoen voorbij. De thuiswedstrijd tegen Quick ''20 was het laatste duel van trainer Gerrit Bien als hoofdtrainer bij 's-Heerenbroek. "Ik neem afscheid als een trotse trainer. We hebben verloren van een goede ploeg, maar dat was niet nodig geweest. Toch ben ik trots op mijn ploeg."

Foto's: Tennekes