Full Color Festival

dinsdag 9 juni 2015 0:00

20 Juni vindt in het stadspark het Full Color Festival plaats, met muziek, wereldculturen, dans, theater en verschillende activiteiten voor jong en oud.Op zaterdag 20 juni vindt op een nieuwe plek in het stadspark de 20e editie van het Full Color Festival plaats. Het jaarlijks terugkerende festival biedt ruimte aan muziek, cultuur, wereldculturen, dans, theater en verschillende activiteiten voor jong en oud. Dit jaar zijn er drie belangrijke aandachtspunten, het festival wil vergroenen/verduurzamen, aandacht aan wereldvluchtelingen dag bieden en het vieren van onze 20ste verjaardag.  

Nieuwe locatie, groen en duurzaam. Het festival verplaatst naar een nieuwe locatie, maar blijft natuurlijk wel vertrouwd in het mooie stadspark van Kampen. Het festival verplaatst naar de noordkant van het park. In samenwerking met de Scouting de Hanzeluiden en Kinderboerderij Cantecleer is een nieuw festivalterrein gecreëerd op o.a. beide locaties, de buitensingel, de natuurspeelplaats en omliggende weilanden. De Hanzeluiden en kinderboerderij zullen daarmee ook een deel van de programmering en activiteiten invullen.

In samenwerking met evenementenbureau GROEV (groene evenementen) van Kampenaren Yolanda Kasper en Marijke de Boer is het festival doorgelicht en werken we de komende jaren er naar toe om een zo groen en duurzaam mogelijk festival te worden. Onderwerpen in ons duurzaamheidplan zijn energie, transport, afvalpreventie en verwerking, voedsel, communicatie, mobiliteit en de eigen organisatie. U zult in de komende weken en op het festival op allerlei manier merken hoe we dit doen. Middagprogramma op de schop Anders dan andere jaren eindigt het middagprogramma niet om 18:00, maar om 20:00 uur. Er is dit jaar meer aandacht voor lokaal talent in samenwerking met Quintus Kampen, er zijn singer-songwriters, straattheater acts, dans en nog veel meer. Kortom: er is veel te doen en te zien. Daarnaast gaan Scouting de Hanzeluiden en Kinderboerderij Cantecleer ook flink uitpakken met diverse activiteiten. De cultuurmarkt wordt verspreid over het hele terrein, zo kunt u op elke plek op het festival van de diverse wereldculturen proeven. Wereld vluchtelingendag/ feestelijk avond programma Op 20 juni is het wereld vluchtelingendag. Het Full Color Festival is van oudst een multicultureel festival wij zullen daarom ook in de vorm van o.a. theater, muziek maar ook op de cultuurmarkt van alles doen rondom dit thema. Juist in deze tijd willen we werken aan ontmoeting en begrip. Het festival sluit af met een feestelijk avondprogramma. Diverse top bands en acts zorgen voor een knallend feest op het hoofd- en lokaal podium.