Afbeelding

Gerwin van der Plaats in de Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - De Kamper organist Gerwin van der Plaats geeft op zaterdag 24 oktober een orgelconcert op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk in kampen. Tijdens dit feestelijke concert zal de cd met samenzang van liederen uit de bundel van Joh. de Heer, die afgelopen mei werd opgenomen, worden gepresenteerd.

Op het programma staan geliefde orgelwerken en eigen koraalbewerkingen met samenzang. De verrichtingen aan de speeltafel zijn te volgen via een groot scherm in de kerk.

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk in Nunspeet, de Hoeksteen in IJsselmuiden en de Chr. Geref. Kerk in Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een 6-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro per persoon. Jongeren onder de 16 hebben gratis entree.