Afbeelding

Felix over de werkkostenregeling

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De werkkostenregeling – daarover is alles nu wel gezegd, toch? “Veel wel in ieder geval”, aldus Felix Accountants. “Het afgelopen jaar bent u waarschijnlijk bedolven onder de informatie over de werkkostenregeling (WKR). Het is dan ook niet zo interessant dat allemaal nog eens te herhalen. Wél interessant is de vraag wat u tot nu toe met al deze informatie heeft gedaan. Past u de WKR namelijk voor 31 december niet toe op de lonen voor uw personeel, dan riskeert u zowel een naheffing van de Belastingdienst als misgelopen voordelen.”

 

Het draait om belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen aan personeel. Dit mag als deze binnen de zogenaamde ‘vrije ruimte’ vallen. Dit is 1,2 procent van de fiscale loonsom van uw onderneming. Sommige specifieke vergoedingen tellen niet mee in de vrije ruimte maar mag u toch belastingvrij verstrekken. Die vrije ruimte van 1,2 procent betekent dat u goed moet opletten dat u hier binnen blijft. U riskeert anders een eindheffing van 80 procent van de Belastingdienst. De laatste loonaangifte van het jaar loopt daarmee fors op. Extra belangrijk dus om voor 31 december in kaart te brengen welke kosten binnen de WKR vallen en of uw vrije ruimte al is ingevuld. Een tweede reden om werk te maken van de WKR is voorkomen dat u voordeel laat liggen.


Twijfelt u hoe ver de vrije ruimte al is ingevuld en of u profiteert van alle voordelen? Doe dan de gratis en vrijblijvende werkkostenscan via www.felixaccountants.nl. 


www.felixaccountants.nl
(038) 333 75 74
info@felixaccountants.nl