Internationale diensten De Zaaier groeien uit hun gebouw

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Al vele jaren worden er in IJsselmuiden internationale diensten gehouden voor de vluchtelingen en zij die status hebben en woonachtig zijn in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden. Door de grote toename van vluchtelingen is het bezoekersaantal enorm gestegen.

"We zijn al enige tijd op zoek naar een andere locatie voor onze diensten", aldus Jan Kees van der Hart uit Kampen. Hij is secretaris van de stuurgroep namens de participerende kerken. Door de toename vanuit onder andere de IJsselhallen, past de toestroom niet meer in het kerkelijk centrum De Zaaier. "De zaal is overvol en in geval van nood ontstaat er een onveilige situatie. We zijn dankbaar dat we op heel korte termijn een nieuwe locatie gevonden hebben. Met ingang van 1 november vinden we een gastvrij onderdak in het gebouw van de Baptistengemeente in Kampen: De Schalmei."

De kerkzaal biedt plaats aan ruim drie honderd mensen. De locatie is goed bereikbaar door haar ligging naast de N50 en dichtbij het station. Dat heeft een belangrijke rol gespeeld. Het tijdstip van de diensten wordt verzet van 16.30 naar 16.00 uur. "De eerste dienst heeft feestelijk karakter omdat we een koor uit onze partnergemeente Harul te gast hebben."