Afbeelding

Emmaschool opent kinderzwerfboekstation

Algemeen

KAMPEN - In de Emmaschool is donderdag een Kinderzwerfboekstation geopend. De school wil hiermee het lezen onder de jeugd bevorderen.

Sommige kinderen hebben geen boeken thuis en zijn geen lid van de bibliotheek. Omdat lezen heel erg belangrijk is voor de ontwikkeling, is het Kinderzwerfboek bedacht om ook zulke kinderen de kans te geven thuis boeken te lezen. Daarvoor worden boeken gedoneerd (door instanties zoals de bibliotheek, maar ook door kinderen zelf) en bestemd als Kinderzwerfboek.

Op het boek wordt een sticker geplakt met een code en een uitleg. Leerlingen mogen het boek meenemen naar huis en zelf lezen. Vervolgens mogen ze het weer ergens neer leggen (bijvoorbeeld weer op dezelfde plek als waar ze het gevonden hebben), maar het mag ook op een heel andere plek waar kinderen komen. Zo kan het boek gaan 'zwerven' en kunnen heel veel kinderen het lezen en weer doorgeven.

De boeken zijn ook te volgen. Op de website (kinderzwerfboek.nl) is de code die op het boek staat in te voeren. Dan is precies te zien waar het boek vandaan komt en waar het naartoe gaat. Sommige boeken maken een reis door heel het land.

De opening werd verzorgd door stadsomroeper Bertus Krabbe, waarna de kinderen een presentje kregen en een boek mochten uitzoeken. Op www.kinderzwerfboek.nl is meer informatie te vinden. Op kinderboerderij Cantecleer is vorig jaar een Kinderzwerfboek-station ingericht.