'Tussen droom en daad'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Oktober is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema 'Tussen Droom en Daad'. Work at Art haakt in op dit thema tijdens haar bijeenkomst in het kader van de Wassende Maan op 26 oktober. De deuren van de IJsselkade 25 gaan open om 19.30 uur.

De organisatie: "Iedereen kent wel een voorbeeld: je hebt een prachtig ideaal of idee, maar het komt er steeds niet van het werkelijk te realiseren. Dat is soms ook best lastig in je eentje. Wat zou er nu mooier zijn om daar eens met andere mensen over van gedachten te wisselen. Vaak kom je dan op ideeën waarvan je niet wist dat je ze bedenken kon. Bovendien kan het zijn dat je medestanders vindt die je kunnen helpen je droom te verwezenlijken. In het ‘Maand van de Geschiedenis essay Droom & Daad’, geschreven door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, gaat het over zijn ideaal: een wij-samenleving."


De boodschap van Aboutaleb is volgens de organisatie: "we kunnen elkaar helpen de weg te vinden, want de weg van dromen naar daad is de weg van ik naar wij. We willen jullie graag uitnodigen om gedachten hierover en je visie hierop met ons te delen. Dan zetten we ongemerkt al een eerste stap."

Stichting workheart stelt maandagavond 26 oktober de deuren open van Huize Maria, IJsselkade 25 en hoopt 'met de bezoekers te dromen, maar ook met de wetten en praktische bezwaren, te ontvangen'.

Er is ruimte voor 15 mensen. Daarom is vooraf opgeven vereist via: rietje@workheart.nl. Entreeprijs is naar draagkracht tot 15,00 euro.