De avonturen van Beukeltje Bosmuis

Algemeen

KAMPEN - Bij Boekhandel De Rank en het Stedelijk Museum is vanaf dinsdag het boek Beukeltje Boshmuis te koop. Het verhaal speelt zich af in Kampen en is verkrijgbaar voor 12,50 euro.

Beukeltje woont met zijn familie onder een eikenboom achter het oude station van Kampen. Hij gaat in Kampen op zoek naar zijn vriendje Ed Eekhoorn. Ed is verdwaald. Van het verhaal zijn foto's gemaakt die in het boek zijn afgedrukt. Het is een fotoboek met een voorleesverhaal voor jonge kinderen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen het verhaal zelf lezen, ook omdat de foto’s de sfeer van het verhaal goed weergeven.

In het boek is ook een oude kaart van de stad opgenomen. Kinderen onder begeleiding kunnen hierdoor de zoektocht in Kampen meebeleven door zelf de speurtocht te lopen. De kaart zit daarom los op groot formaat in het boekje. Voor de iets oudere kinderen is achterin het boekje informatie opgenomen over de bijzondere gebouwen waar de tocht langsging. Daarbij zijn ook enkele kijkvragen opgenomen.

Een losse stadskaart voor kinderen die met hun ouders, opa’s, oma of leerkracht de tocht zelf willen maken is te koop voor 1 euro. Het boekje is uitgebracht door Daniël de Graaf van Graafisch Gedaan.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden