Expositie Ellen van der Schaaf bij de Juffertjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Na de nominatie voor de Van Gogh-prijs en exposities in Portugal en Zuid Korea, werd het hoog tijd om Ellen van der Schaafs werk in haar woonplaats Kampen te tonen. In antiek/vintage/kunstwinkel Juffertjes voor Altijd hangen nu vijf recente werken in kleur, waaronder het voor de Van Gogh-prijs genomineerde ‘De Race’.

De tekeningen van Van der Schaaf zijn fantasievolle landschappen met veel details, gemaakt op papier. Hierin zijn veel materialen gebruikt, zoals verf, inkt, vetkrijt, nagellak, papier uit tijdschriften en viltstift. "Als je naar het landschap kijkt, is het moeilijk te achterhalen hoe het precies gemaakt is", aldus de organisatie.

De expositie is nog tot en met 31 oktober te zien aan de Broederstraat 37B. De winkel is open van donderdag tot en met zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur.

In 1995 rondde zij de vakopleiding illustratie aan de kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen af. Na de opleiding illustreerde zij een paar jaar boeken en tijdschriften in opdracht. Bewust koos zij hierna voor het maken van vrije kunst zonder plan vooraf, omdat zij benieuwd was wat ze hiermee tot uitdrukking kon brengen. Eigenlijk een omgekeerde aanpak als je het met illustreren vergelijkt.

Ellen maakt tekeningen en Mixed media- werken die op intuïtieve wijze meteen op het papier ontstaan, zonder van tevoren te schetsen. Thematisch zoekt zij al doende de spanning op tussen schoonheid in al haar aspecten en het verval dat altijd op de loer ligt. Haar werk is te zien op haar website www.tekeningenkijken.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.