Werkgroep Zwartendijk stapt naar de rechter

Algemeen

KAMPEN – De Werkgroep wil een uitspraak van de rechter over de rechtmatigheid van de vergunning die de gemeente Kampen op 15 september heeft verleend aan Isaladelta voor de aanleg van tijdelijke wegen tussen de Slaper en Noordwendigedijk.

Deze vergunning is volgens de werkgroep in strijd met de tussenuitspraak van de Raad van State van februari 2015, die bepaalde dat werkzaamheden in de ‘vaarweg’ zijn geschorst. Geeft de rechter de Werkgroep Zwartendijk gelijk dan zal de aanleg van de tijdelijke wegen moeten worden stilgelegd.

Deze werkzaamheden, naast de weg vanaf de Zwartendijk richting Elburg, zijn gepland om een vijf meter hoge Nieuwendijkbrug te bouwen over de geplande vaarweg tussen de aan te leggen dijken van de Bypass. Vorige week begonnen de graafmachines van Isaladelta met de aanleg van de tijdelijk weg naast de Nieuwendijk om de bouw van de brug mogelijk te maken.

De kans bestaat dat de Raad van State op 1 november uitspraak doet over het bypassplan. Zo niet dan volgt deze uitspraak 6 weken later. De Werkgroep Zwartendijk is van mening dat de gang naar de rechter nu moet gebeuren omdat de betwiste uitvoering van werkzaamheden steeds meer onverantwoordelijke chaos en verstoring veroorzaken in het oude cultuurlandschap bij de Zwartendijk.