Afbeelding

Anne Adema kandidaat voor landelijk bestuur CDA jongeren

Algemeen

KAMPEN - De 24 jarige Anne Adema uit IJsselmuiden is in de race om het nieuwe bestuurslid Politiek en Internationaal van het landelijke CDJA te worden. Na sollicitatie en gesprek met de selectiecommissie kreeg Adema een positief advies. Op woensdag 21 oktober heeft het Algemeen Bestuur van het CDJA de kandidaatstelling bekrachtigd, zijn tegenkandidaat is Gerben ter Veen uit Groningen.

De geboren en getogen Overijsselaar zet zich sinds enkele jaren in voor het CDA en CDJA, eerst als politiek bestuurslid bij het CDJA IJsseldelta en daarna in het bestuur van CDA Kampen. Adema, bekend door de inhoudelijk sterke politieke cafés die hij maandelijks organiseert, is kortgeleden ook aan de slag gegaan als secretaris en vice-voorzitter van CDJA Overijssel.

Anne Adema over zijn kandidatuur: “Ik wil het CDJA doorontwikkelen tot een politieke jongerenorganisatie waarin we steeds zoeken naar de betekenis van onze grondbeginselen in tijden van globalisering. Als CDJA moeten we ondanks al het verbale geweld in politiek, media en maatschappij uitkomen voor de overtuiging dat solidariteit verdergaat dan degene die je kent. Ik wil de open debatcultuur binnen de partij stimuleren en met een helder christendemocratisch verhaal naar buiten treden: de mens leeft niet alleen voor zichzelf’’. Op zaterdag 22 november zal tijdens het tweedaagse congres van de CDA jongeren in Enschede de uitslag bekend gemaakt worden.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 17 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17