DOS Kampen zet Gramsbergen aan de kant in districtsbeker

KAMPEN – DOS Kampen had zaterdag niet veel moeite met derdeklasser Gramsbergen. Na een 1-0 ruststand liep de ploeg van trainer Han Hanekamp in de tweede helft nog verder weg. Met een ruime 4-1 zege werd vrij eenvoudig de tweede knock-out ronde van de districtsbeker bereikt.

In het eerste half uur was er niet veel te beleven. Er gebeurde weinig voor beide doelen en bij zowel DOS Kampen als Gramsbergen ging er veel fout. In het laatste kwartier voor rust kreeg DOS wat meer ruimte en daar werd gelijk van geprofiteerd. In de 36ste minuut werd de goed doorgelopen Wim Snippe goed bediend. De routinier maakte het vervolgens goed af. Daarna was DOS enkele keren dicht bij de 2-0. Zo was er een goede kans voor  Rico Westendorp, maar de goalie bracht redding. Even later raakte Serkan Sahinturk de lat.

Vlak na rust was Martijn Barneveld gevaarlijk met een kopbal uit een corner.  DOS bleef de betere ploeg en ging goed door. In de 58ste minuut viel de 2-0. Na knullig balverlies bij Gramsbergen legde Twan Knul de bal goed terug op Sahinturk. Die rondde doeltreffend af. Drie minuten later kwam DOS op 3-0. Uit een fraaie aanval scoorde Westendorp. Toch liet DOS de tegenstander te gemakkelijk terugkomen. Niet resoluut ingrijpen werd afgestraft met de 3-1. Daarna bracht de trainer van Gramsbergen een aantal wissels en even kenden de bezoekers een sterke fase. Tien minuten voor tijd besliste Snippe echter het duel. Na een overtreding op invaller Ivo de Waal benutte hij een strafschop. Snippe was na afloop tevreden. “We hebben gedaan wat we moesten doen.”