Afbeelding
Rita de Man

Clubkampioenschappen Deltasteur recordfestival

· leestijd 1 minuut Sport

Vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober stond in het teken van de clubkampioenschappen bij Deltasteur. Het wedstrijdseizoen is al even bezig en menig persoonlijk record is al gesneuveld. Men was dan ook benieuwd of het dit weekend ook weer sneller kon. De onderlinge strijd tijdens de clubkampioenschappen leverde weer een flink aantal spannende series op. 

 

Op vrijdag 23 oktober werd de 50m en 100m rugslag en 25m, 50m en 100m vlinderslag gezwommen. Op een vrijdagavond wedstrijden zwemmen wordt niet vaak gedaan. De kampioenschappen moeten verdeeld worden bij Deltasteur over twee dagen anders zou het niet passen. De vrijdagavond leverde meteen fraaie tijden en records op. Jari Hofsink werd bijna de eerste man van Deltasteur die drie afstanden onder de minuutgrens zwom. Hij bleef 11 honderdste verwijderd van deze prestatie na zijn 1.00.11 op de 100m rugcrawl. Toch een dik persoonlijk record en extra motivatie om onder de minuut te gaan. Opvallende tijden werden vrijdagavond genoteerd door de oudste minioren en jongste junioren. De jongens en meisjes in deze leeftijdsklassen stuwden elkaar op naar grote PR's. Vooral het niveau in de breedte stemt tot tevredenheid bij de trainers. Veel zwemmers in elke leeftijd zwemmen wedstrijd na wedstrijd snellere tijden.   

 

Zaterdag 24 oktober deden ook de jongste zwemmers mee. Zij zwommen drie afstanden, namelijk de rugslag, schoolslag en de vrije slag (50m). De jongste zwemmers lieten zich van hun beste kant zien en zwommen goede tijden. Kevin van Dijk zwom enige weken geleden 1.00.94 op de 100m borstcrawl. Verwacht werd dat hij dit jaar onder de minuutgrens moest kunnen duiken. Zaterdag pakte hij meteen zijn eerste kans met beide handen aan. 59.67 was een dikke verbetering en ruim onder de barrière van een minuut. Een andere barrière (1 minuut en 20 sec. op de 100m schoolslag bij dames) werd geslecht door Marleen Welten. Net als Kevin van Dijk zwom zij enkele weken geleden een pr (1.20.79) en daar ging zij nu dik onderdoor met 1.19.42. Het clubrecord (1.16) is nog een stap verwijderd maar na een tiental jaren is het eindelijk weer een dame gelukt onder de 1.20 te zwemmen.     

 

De snelste tijden bij elkaar opgeteld levert een mooi resultaat op. Bij de Minioren zijn Senna Geerdink en Yanieck Frijstein kampioen geworden. Bij de Junioren en ouder werden, net als vorig jaar, Naomi Hofsink en Jari Hofsink clubkampioen.

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen van Deltasteur staan op de Facebookapgina van Deltasteur.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.