Wie is Moslim? Mohamed Ajouaou

Algemeen

KAMPEN - "Wie is de Moslim? Met wie heb ik te maken?", dit zijn volgens de vrijzinnige gemeente vragen die velen zich stellen. Donderdag 29 oktober gaat dr. Mohamed Ajouaou in het zinzoekers en filosofisch café in op deze vragen via zijn boek ‘Wie is Moslim?’.

Hoe ziet de religiositeit van moslims eruit in hun dagelijks leven? Hoe kan die religiositeit binnen de islam, maar ook door ‘buitenstaanders’ geïnterpreteerd worden? Wie kan of moet als moslim worden beschouwd? Staat de islam open voor seculiere tendensen? Ajouaou biedt op objectieve wijze inzicht in de bronnen van de islam en de dagelijkse praktijk van westerse moslims.

Mohamed Ajouaou is universitair hoofddocent Islam aan de Vrije Universiteit en hoofd Islamitische geestelijke verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Eerder was hij adviseur van overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties op het gebied van islam en integratie.

Het filosofisch café wordt gehouden bij Plantage Boekhandel Bos, Oudestraat 41-43, Kampen en begint om 19.30 uur. Entree: 7,50 euro.