Tennekes

Vrouwen Reflex sneuvelen in beker

KAMPEN - De dames van Zalsman/Reflex zijn er in de eigen Reflexhal niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De ploeg van coach Hans Verstappen sneuvelde in een poule met De Bevers, Fysio Eibergen en WSV. Van de drie poulewedstrijden won de Kamper formatie er slechts één. De mannen van Reflex wisten zich wel te plaatsen voor de achtste finale van de nationale beker.

In de eerste wedstrijd nam Reflex het op tegen De Bevers uit Lemelerveld en moest het mede door blessures en andere competitieverplichtingen het met een andere selectie stellen. Dat was met name in de eerste set goed te merken die met 14-25 verloren werd. In de tweede set was het spel iets beter, maar nog steeds niet voldoende voor de winst (20-25) en dus werd er een 0-2 nederlaag geleden.

In de tweede wedstrijd revancheerden Reflex zich tegen FYSIO Eibergen Boemerang door met 2-0 (25-22, 25-18) te winnen. De volleybalsters uit Kampen speelden duidelijk met meer beleving en pit en dat resulteerde in een goede overwinning. In de laatste groepswedstrijd was WSV uit Warnsveld de tegenstander. Een overwinning was vereist om door te gaan naar de volgende ronde van het bekertoernooi, maar WSV bleek een maatje te groot: 0-2 (21-25, 20-25). Reflex begon aan beide sets goed en kon lang weerstand bieden, maar zowel in de eerste als tweede set verslapte de ploeg uit Kampen aan het einde van de set en sloeg WSV toe.

Mannen Reflex

AH va Mierlo/Reflex bereikten overtuigend de volgende ronde. De ploeg begon flink gehavend aan het toernooi, dat ook in de Reflexhal werd afgewerkt. Daarom werd een beroep gedaan op Edward Kamphuis. Hij liet zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. Een goed spelend Reflex won de eerste wedstrijd tegen eerstedivisionist SoVoVo (3-1). Daarna was het met 3-0 te sterk voor Irene, dat uitkomt in de tweede divisie C.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00