Afbeelding

Goede doelen in Kampen maken kans op financiële steun

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nu de subsidiekraan voor de meeste lokale goede doelen is dichtgedraaid, wordt het voor veel lokale initiatieven in en rond Kampen steeds moeilijker om financieel rond te komen. En juist deze doelen zijn zo belangrijk voor de buurt.

Zij maken kans op een jaar lang financiële steun van Stichting Specsavers Steunt. Daarom roept Specsavers Kampen alle lokale goede doelen op om zich vanaf 19 oktober aan te melden via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Het lokale initiatief dat vervolgens de meeste stemmen krijgt, kan in 2016 rekenen op financiële steun van Specsavers.

Het is de zesde keer dat Stichting Specsavers Steunt een jaar lang lokale goede doelen gaat ondersteunen. Vanaf 2010 hebben ruim 850 goede doelen financiële hulp mogen ontvangen. Bianca van der Weerd, optiekpartner van Specsavers Kampen vertelt hoe het werkt: “We hebben de afgelopen jaren al voor veel verschillende initiatieven gespaard. Juist die diversiteit maakt het leuk. Alle doelen zijn onmisbaar en we willen graag een bijdrage leveren aan hun goede werk. In 2014 hebben we Jeugdsportfonds Kampen met een bedrag van 3.346 euro mogen blij maken. Op dit moment zijn we nog aan het sparen voor het doel van dit jaar Stichting tot behoud van Kamper botters. Ik ben zeer benieuwd naar het doel van 2016."

Goede doelen kunnen op www.stichtingspecsaverssteunt.nl een eigen pagina aanmaken met tekst, filmpjes en beeld over hun werk. Vervolgens roepen zij hun achterban op om te stemmen, bijvoorbeeld via social media. Aanmelden kan tot en met maandagochtend 16 november. Naast de 118 lokale goede doelen wordt er ook een landelijk goed doel gesteund in 2016. Per verkocht montuur en hoortoestel doneert de winkel een jaar lang een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt.

Specsavers Kampen

Oudestraat 85

8261 CH Kampen

(038) 333 69 65