Autismecafé Dronten: Kinderen en Pubers met Autisme

· leestijd 1 minuut Algemeen

Autismecafé Dronten: Kinderen én Pubers met autisme

Datum: woensdag 4 november

Tijdstip: 19:30 tot 21:30

Locatie: De Meerpaal, De Rede 80 te Dronten

 

 

Veel mensen snappen niet hoe het leven van een ouder van een kind met autisme eruit ziet. Autisme is ook voor omstanders moeilijk uit te leggen. En wanneer je dit wel probeert zijn reacties als: “ach, ieder kind heeft wel wat” of “tegenwoordig moet elk kind een etiketje hebben”, geen zeldzaamheid.

 

Ook denken ouders zelf vaak dat het ze moet lukken: je kind de goede begeleiding geven, ook daarnaast aandacht geven aan de andere kinderen, extra begeleidingsgesprekken op school, zorgen dat je kind van te voren goed is ingelicht voor de dingen die de dag gaat brengen, coördineren van de extra begeleiding voor je kind, continue bemiddelen en uitleggen aan de andere kinderen dat hun broertje dingen niet met opzet doet en dat er op een bepaalde manier met hem gecommuniceerd moet worden, eigen sociale activiteiten minimaliseren daar een gespecialiseerde oppasser moeilijk of niet te krijgen zijn en daarnaast ook nog continue het gevoel hebben je te moeten verantwoorden voor het ‘andere gedrag’ van je kind.

 

Bovenstaande is een schets wat bij veel ouders (niet bij iedereen) met een kind of met kinderen met autisme meer regel dan uitzondering is. Het is dan vaak moeilijk om ook nog aan jezelf te denken en/of je hoofd boven water te houden.

 

Aan de hand van een korte inleiding met videofragmenten willen wij deze avond in groepjes uiteen gaan om de mogelijkheid te geven je eigen verhaal te doen rondom jouw gezinssituatie met een kind of kinderen met autisme.

Binnen het autismecafé hoef je niet uit te leggen wat autisme is. Je bent met mede ouders/opvoeders die je verhaal niet vreemd en onbegrijpelijk vinden. Aan de hand van het onderling gesprek hopen wij elkaar te helpen. Dit kan zijn door alleen een luisterend oor te bieden tot het elkaar geven van tips van dingen die voor jou kunnen werken.

Je bent van harte welkom.

 

Aanmelden is niet vereist en de toegang is gratis. Voor de onkosten vragen wij wel 1 euro per kopje koffie en thee.

 

Meer informatie is te vinden op:

Website:           www.meerpaal.nl Facebook:        www.facebook.com/autismeflevoland