Afbeelding
Tennekes

'Het spelen van bridge verveelt nooit'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Zeg in Kampen bridge en je komt al snel uit bij de Kamper Bridge Club. De club vierde zaterdag 3 oktober in wijkcentrum Reijersdam het 65-jarig jubileum.

Al jarenlang ligt het gemiddeld aantal leden van de Kamper club met zo’n 60 bridgers redelijk constant. Volgens voorzitter Ineke Lenten niet te vergelijken met de bridgeclub in Dronten die zo’n 250 leden heeft. “In Kampen is de bridgewereld verschrikkelijk versnipperd. Je hebt vier verschillende clubs in Kampen en IJsselmuiden. Wij zijn de grootste en als enige vereniging aangesloten bij de bond.”

Bij de Kamper Bridge Club spelen de leden alleen een interne competitie. Voor de externe competitie is geen interesse. Eén avond per week wordt er door de club een bridgeavond gehouden. Op woensdagavond, in Reijersdam, wordt dan de competitie afgewerkt. De laatste jaren wordt gebruikgemaakt van zogenaamde bridgemates, waardoor de uitslagen direct bekend zijn.

Lenten is sinds 2012 voorzitter van de Kamper Bridgeclub. Ze is helemaal weg van bridge. “Ik doe het al veertig jaar en nog steeds vind ik het erg leuk. Het spelen van bridge verveelt nooit. Je hebt 52 kaarten, het is altijd spannend. Ik heb alle kaartspelletjes wel gedaan, maar er gaat niets boven bridge. Veel kaartspelletjes zijn gokspelletjes. Bridge is een denkspel, een echte denksport.” Toch ziet ze ook dat haar sport vergrijst. “De gemiddelde bridger bij ons is zestigplusser. Je moet gedreven mensen hebben die lessen kunnen geven op scholen, maar die hebben we niet.” De Kamper Bridge Club is echter nog steeds gezond en organisatorisch staat het goed. De benoeming van een technische- en activiteitencommissie noemt Lenten een grote stap vooruit. “En ons ledenaantal is al jaren stabiel. Maar nieuwe leden zijn van harte welkom. Bij ons is het altijd gezellig.”