Afbeelding
Ruben Harms

Catering Kerst in oud Kampen op zoek naar vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN -  Het lijkt misschien nog ver weg, maar inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 16e edite van Kerst in oud Kampen - het festival wat jaarlijks in Kampen minimaal 90.000 bezoekers trekt - al maanden in volle gang. Om het festival draaiend te houden, zijn er veel vrijwilligers nodig en daar is de organisatie dit jaar ook weer hard naar op zoek. Kerst in oud kampen is grotendeels afhankelijk van sponsoring en subsidies. Iedere jaar wordt er weer gebikkeld om de begroting rond te krijgen. Aangezien de subsidiekraan flink is dichtgedraait, probeert de organisatie van Kerst In Oud Kampen steeds meer alternatieve manieren te vinden om geld in het laatje te brengen. "Een van de manieren die in het verleden al succes hebben bewezen, is onze eigen catering, die we een aantal jaren geleden in het leven hebben geroepen."

Dit jaar opent de organisatie een 2e verkooppunt om de omzet te verdubbelen. "Als dit een succes wordt, zal het aantal verkooppunten langzaam worden opgeschaald, maar zover zijn we nog niet."

Doordat de catering volledig op vrijwilligers draait is de organisatie voor zaterdag 19 en/of zondag 20 december op zoek naar vrijwilligers die willen helpen aan een van de verkooppunten. Werkzaamheden die onder een ongedwongen sfeer plaatsvinden, zijn onder andere patat- en hamburgers bakken, gehaktballen-, snert-, chocomelk en glühwein bereiden, uitserveren, verkopen en gerelateerde werkzaamheden.

“Wij staan elk jaar weer met een gezellige club mensen om de kosten voor Kerst in oud Kampen gedeeltelijk te dekken. Naast het binnenhalen van geld, is plezier hebben een groot onderdeel."  Een vast aantal vrijwilligers ervaart het als plezierig en komt jaarlijks terug om te helpen bij de catering.

"Het geeft een kick als je ziet dat er honderden mensen tegelijk bij de catering staan en we het tempo niet kunnen bijbenen.” aldus Ruben Harms, coördinator catering.

Mensen die interesse hebben om te helpen bij de catering van Kerst in oud Kampen kunnen contact op nemen met de Ruben Harms op telefoonnummer 0626858993 of een e-mail sturen naar info@rubenharms.nl.