Inloopavond Wilsum over werk in rivierengebied

Algemeen

KAMPEN - Rijkswaterstaat werkt voortdurend aan het veiliger maken en houden van het rivierengebied tegen overstromingen. Ook in de uiterwaarden langs de IJssel is het nodig om de doorstroming van de rivier bij hoogwater te bevorderen door een deel van de begroeiing te verwijderen. Om de bewoners te informeren over de geplande werkzaamheden in de omgeving van Wilsum organiseert de aannemerscombinatie Courant op dinsdag 10 november een informatieavond.

Op deze avond krijgen geïnteresseerden informatie over de geplande werkzaamheden en kunnen er vragen gesteld worden aan de betrokken medewerkers van Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Courant. De avond vindt plaats in het verenigingsgebouw aan de Westenbergstraat 1 in Wilsum. Inloop om 19.00 uur, start 19.15 uur, einde 20.30 uur.

Combinatie Courant voert in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de begroeiing in de uiterwaarden van de IJssel. In de uiterwaarden kunnen begroeiing en ophopend vuil in struiken de doorstroming van water belemmeren. Dit veroorzaakt een hoger waterpeil en vergroot het risico op overstromingen. Waar het water het hardst door de uiterwaarden stroomt, vormen bomen en struiken de grootste belemmering. Daarom wordt de begroeiing op deze plekken verwijderd. Hierbij wordt zorgvuldig omgegaan met beschermde dieren en planten zoals bevers, broedvogels, monumentale bomen en beschermde heggen. Het onderhoud langs de IJssel vinden gefaseerd plaats tussen het najaar van 2015 en eind 2016.