Jan Buitenhuis

Go-Ahead Kampen sleept periodetitel binnen met overtuigende zege bij Sparta Enschede

ENSCHEDE – Go-Ahead Kampen heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Met een 1-3 zege  bij Sparta Enschede werd de eerste periodetitel binnengehaald.

Een goed spelend Go-Ahead Kampen was in Enschede oppermachtig en verzuimde om een grote uitslag neer te zetten. In de 15e minuut kwam de ploeg van trainer Edwin van Nijen op voorsprong. Samir Merraki scoorde uit een voorzet van Arjan Wiegers. Daarna kreeg Go-Ahead legio kansen om de score uit te breiden, maar de Kamper verzuimde om het duel al voor de rust in het slot te gooien.

Vlak na rust was Sparta Enschede even gevaarlijk. Doelman Reinier Romkes voorkwam de gelijkmaker. Daarna had Go-Ahead al snel weer de regie in handen. In de 60ste minuut viel de 0-2. Madih Doufikar raakte de paal. In de rebound scoorde Merraki.

Daarna was Go-Ahead wederom enkele keren slordig in de afwerking. Vlak voor tijd kwam Sparta Enschede terug tot 1-2. Go-Ahead raakte niet in de war en behield de controle in de slotminuten. Nick Bakker besliste het duel door de 1-3 aan te tekenen.

Go-Ahead-trainer Van Nijen was blij met het spel van zijn ploeg. “We hebben gedisciplineerd en goed gespeeld.” Het woord kampioenschap wil hij nog niet in de mond nemen. “We zijn pas acht wedstrijden onderweg. Maar we zijn goed op weg.  En belangrijk. We beginnen steeds beter te spelen.”