Afbeelding
Annemarie Wagter

Lysette Thooft over Mythosofie – Rode Draad Lezing

maandag 2 november 2015 0:00

Zondag 8 november kunt u in de Lutherse kerk te Kampen een bijzondere lezing bijwonen. Auteur, publiciste en mythosoof Lysette Thooft komt vertellen over haar vakgebied Mythosofie, de studie van de wijsheid in mythen en sprookjes.

Mythe betekent gesproken woord; ‘sofia’ is wijsheid. Mythosofie lijkt op droomuitleg: wat betekenen de beelden? Wat is de waarheid van de mythe, hier en nu, voor mij? We leren over de psychologische opdrachten die besloten liggen in mythen en sprookjes. Deze zijn vervat in symbolische taal, metaforen en allegorieën. Mythosofen weten dat verhalen - zowel oude als nieuwe mythen, zowel sprookjes als films - bouwstenen zijn voor onze innerlijke ontwikkeling. En dat ook de ontwikkeling van een cultuur in de richting van meer beschaving voor het grootste deel plaatsvindt door middel van grote verhalen. Veel mensen gebruiken verhalen; filosofen putten er hun inspiratie uit. Iedereen is de held in zijn of haar eigen verhaal, en de grote helden op het witte doek en in romans inspireren ons tot innerlijke groei.

Waar en wanneer?

De initiatiefgroep de Rode Draad is een samenwerkingsverband tussen mensen uit de Evangelisch-Lutherse Kerk in Kampen, de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten te Kampen/Noordoostpolder en Aljosja Symposia. De bijeenkomsten van de Rode Draad worden gehouden in de Lutherse kerk, Burgwal 85 te Kampen.

Tijdstip: 8 november 2015, 15:00 uur

Over Lysette Thooft

Lysette Thooft is schrijfster, spreekster, lijf- en schrijfcoach, voorzitter van de Kring voor Mythosofie, medeoprichter Spiritueel Café Broek en freelance journalist/columnist voor o.a. Happinez, Koorddanser, Plus, VolZin, Yoga Magazine, www.nieuwwij.nl., Het Vermoeden, www.debezieling, en andere media. En oprichtster van Eigen Wijzen Vrouwen.