Afbeelding
FILMHUIS KAMPEN

FILMHUIS KAMPEN: THEEB

dinsdag 3 november 2015 0:00

THEEB

Land : Jordanië / G.B. / Ver. Arabische Emiraten Jaar : 2014 Regie : NAji Abu Nowar            Cast : Jacir Eid Al Hwietat, Jack Fox  Lengte: 100 minuten       Reserveren  via www.filmhuiskampen.nl 

 Schitterende avonturenfilm over een jongen die door onverwachte omstandigheden volwassen moet worden in de Arabische woestijn.

1916. In Europa woedt de Eerste Wereldoorlog. Het Ottomaanse Rijk brokkelt af. De film focust op een bedoeïengemeenschap in de woestijn. De vader van de jonge Theeb sterft en nu leert zijn oudere broer Hussein hem hoe hij kan overleven. Een Britse officier en zijn begeleider arriveren in het kamp. Hussein helpt ze om op hun bestemming aan te komen. Theeb mag niet mee, maar stiekem volgt hij de mannen en zijn grote broer toch. Het wordt een gevaarlijke tocht waarbij Theeb snel volwassen wordt en leert hoe je in je eentje de gevaren van de woestijn trotseert.

'Theeb' is het debuut van de in Engeland geboren Naji Abu Nowar. Het prachtige woestijnlandschap in Zuid-Jordanië, waar de film is gesitueerd, en de cinematografie roepen herinneringen op aan 'Lawrence of Arabia'.