Afbeelding

Twee Kamper basisscholen starten met typevaardigheidscursus onder schooltijd

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Bouwmanschool en de Emmaschool zijn een samenwerking aangegaan met BA&T Opleiding- en Trainingscentrum. Bij de twee basisscholen uit Kampen wordt typevaardigheid geïntegreerd in het onderwijsprogramma. De scholen nemen de kosten voor hun rekening.

Ruim veertig leerlingen uit groep 7 van de Dr. Bouwmanschool en de Koningin Emmaschool werken tijdens de cursus met het onlinepakket Typewriter van BA&T. Hierin worden door de leerlingen zowel op school als thuis alle oefeningen gemaakt. Ze krijgen 22 lessen van een uur. De prestaties van de leerlingen worden voortdurend op afstand nauwlettend gevolgd door BA&T. De lessen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bij een goed gevolg krijgen de leerlingen een typediploma, dat voldoet aan alle geldende normen.

De scholen hebben niet zomaar voor BA&T gekozen. Ze geloven in de werkwijze van het bedrijf uit Genemuiden. BA&T biedt nu al typevaardigheidscursussen onder schooltijd aan op zo’n twintig scholen in de gemeente Steenwijkerland. "We werken samen met ruim 70 scholen, van Willemsoord tot Wapenveld en er worden zo’n 800 leerlingen bediend. We zijn daarmee een regionale speler van betekenis", aldus Harry Beens van BA&T.

Volgens de directeuren van beide scholen is typevaardigheid belangrijk voor de toekomst van kinderen. "Met deze typecursus worden kinderen goed voorbereid op het voortgezet onderwijs", aldus directeur Richard Nanninga van de Bouwmanschool. Directeur Gradus van Assen van de Emmaschool vervolgt: "Ik zie dit als 21ste -eeuwse vaardigheden, waarmee kinderen in de toekomst uit de voeten moeten kunnen. Daarom is deze cursus belangrijk."

BA&T Opleiding- en trainingscentrum

Roebol 43 Genemuiden

(038) 385 60 41

www.ba-t.nl

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21