Hil Herweijer
Hil Herweijer

Notariskantoor Herweijer: Het eten wordt opgediend

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De vorige keer ging over de notariële keuken. Vandaag gaat het over het opdienen van het diner. Vóór u aan tafel zit, is elke akte volledig gelezen en gecontroleerd. Alle registers zijn nagetrokken, en er is gecheckt of het hypotheekgeld en/of bij te betalen bedragen zijn overgemaakt. Er kan ook contant worden betaald of gepind. Als alles in orde is, leg ik, onder het genot van een kopje ko e, cappuccino of thee, in Jip-en- Janneke-taal de akte(n) uit. Als er geen vragen zijn, wordt er getekend. Daarna spreek ik met kopers over het belang van een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden en/of (een) testament(en).

 

Als u de deur uit bent, begint het nawerk. De akte wordt ingeboekt en afschriften van de akten gaan direct digitaal naar het kadaster. De volgende werkdag worden opnieuw alle registercontroles gedaan en indien akkoord, dan wordt de hypotheek van verkoper afgelost en worden verkoper, makelaar e.a. uitbetaald. Enkele weken na ondertekening wordt een akte gemaakt, waarmee de hypotheek van de verkoper wordt doorgehaald in de registers van het Kadaster.
Het is tijd om het dossier op te ruimen. Het hele dossier wordt, voor zover dat nog niet is gedaan, gescand en het dossier wordt digitaal gearchiveerd. De notariële akten worden bewaard in een brandveilige kluis.
Alles wat ik doe vloeit voort uit notariële kookboeken (Nederlandse wet en regelgeving). Als u in een restaurant gaat eten, wilt u graag, dat de maaltijd van goede kwaliteit
is, de gerechten netjes worden opgediend, en u kunt dineren in een prettige / ontspannen sfeer. Mijn notariskantoor lijkt op een restaurant. Ik lever goede juridische kwaliteit. Die komt uit mijn keuken met goede koks (mijn medewerkers). Als u bij mij aan tafel zit, is alles keurig op orde en blijkt er onverhoopt iets niet goed, dan wordt het meteen hersteld. Het ondertekenen wil ik laten plaatsvinden in een prettige / ontspannen sfeer.
In mijn “restaurant” presenteer ik u een verantwoord bereide maaltijd tegen een passende prijs. Kwaliteit en service staan bij mij hoog in het vaandel.

 

Notariskantoor Herweijer 
Meeuwenweg 17
8261 VZ  Kampen
(038) 33 37 051

www.notariskantoorherweijer.nl

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00