Afbeelding
Aangeleverd

Rotary Kampen organiseert Santa Run

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Rotary Kampen houdt dit jaar op 19 december de Santa Run. Deelnemers lopen in kerstman-outfit door het centrum van Kampen om geld bijeen te brengen voor het goede doel. Elk jaar zijn dat een landelijk en een lokaal doel, dit jaar respectievelijk de nierstichting en de Stichting Vrienden van IJsselheem.

De Santa Run is een jaarlijks terugkerend evenement dat in verschillende steden plaatsvindt. Deelnemers lopen in kerstmanoutfit een korte route door het centrum van de stad. De Santa Run wordt in drie groepen gelopen. Als eerste de hardlopers, als tweede de wandelaars, als derde wandelaars met kinderwagens, buggies, rolstoelen en huisdieren. Dus iedereen kan zich uitleven op het korte parcours van ongeveer drie kilometer.

Aanmelden

Opgeven kan door in te schrijven via http://kampen.rotarysantarun.nl/inschrijven/. Daar is ook meer informatie over het programma te vinden. De organisatie: "Vanaf 10.00 uur zijn we te vinden op de Plantage in Kampen. Om 10.45 start de warming up en 11.15 is de officiële start. Rond 12.15 is de finish waarna een gezellige prijsuitreiking volgt, iedereen krijgt een medaille."

De helft van de opbrengst van de Santa Run Kampen komt ten goede aan de nierstichting. Zij gebruiken dit geld voor het ontwikkelen van een draagbare kunstnier zodat nierpatiënten ten alle tijde kunnen dialyseren waar en wanneer zij willen en daardoor minder afhankelijk zijn en kwalitatief een beter leven kunnen leiden

De andere helft gaat naar de Stichting Vrienden van IJsselheem. Deze stichting steunt Woonzorgconcern IJsselheem bij het aanbieden van zorg en dienstverlening aan haar cliënten. In de praktijk zijn er regelmatig zaken die nauwelijks of niet betaald kunnen worden uit de reguliere financiering. Zaken die erg belangrijk zijn voor het welzijn van de cliënten.  Bijvoorbeeld de aanschaf van een rolstoelbus, een mobiele geluidsinstallatie, duofietsen, maar ook recreatieve middagen of een vakantie voor de bewoners en het inrichten van een beweegtuin.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.