DOS VERLIEST DOELPUNTENFESTIJN

KAMPEN - De korfballers van DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag veel doelpunten gescoord, maar hun drieëntwintig treffers waren niet voldoende voor de winst. Tegenstander Tweemaal Zes scoorde liefst dertig keer.

Dat de gewijzigde spelregels in het korfbal effect sorteren was opnieuw duidelijk in Maartensdijk. De twee keer vijfentwintig minuten zuivere speeltijd, gekoppeld aan de schotklok van vijfentwintig seconden, zorgt voor veel schoten en veel treffers. Het publiek kreeg zaterdag in de kleine sporthal in Maartensdijk dus minimaal één doelpunt per minuut te zien.

Dat gebeurde wel met een heel bijzonder scoreverloop. Kampioenskandidaat Tweemaal Zes, voor het eerst dit seizoen compleet spelend, was twee keer tien minuten aanvallend onstuitbaar. Dat waren de eerste tien minuten van de wedstrijd en de eerste tien minuten na de rust. In die twintig minuten korfbal scoorde de thuisploeg liefst éénentwintig keer, terwijl DOS in datzelfde tijdsbestek maar vier keer de korf trof. In de dertig overige minuten was DOS aanvallend de betere en “won” het met 9-19. Maar ja, zo worden de punten uiteindelijk niet verdeeld. Het enige wat telt is de eindstand en die was met 30-23 duidelijk en verdiend in het voordeel van TZ.

Na de overdonderende start van TZ, 9-1, vocht DOS zich terug. Onder aanvoering van de sleurende en makkelijk scorende aanvoerster Linda Treep, goed voor zes velddoelpunten en drie geforceerde strafworpen, kwam DOS bijna langszij. Mede dankzij vier rake afstandschoten van Treep stond het bij rust 12-10.

Trainer-coach Jan Wiegers: “In de rust dachten we dat we de wedstrijd weer open hadden gebroken, maar de tweede helft werd een kopie van de eerste. Bij hen ging alles raak en bij ons stokte het bij de afronding.” TZ liep uit naar 23-14. De ervaren ploeg, waar meerdere spelers rondlopen die in de hoofdklasse hebben gespeeld, was over alle schijven gevaarlijk. In de vorm van afgelopen zaterdag is TZ kandidaat voor de eerste plaats in deze klasse.

DOS knokte zich over het dode punt heen, ging ook weer scoren, maar kwam nooit meer in de buurt van TZ. Wiegers; “Het is geen schande om van deze ploeg te verliezen. TZ is misschien wel de sterkste in deze klasse en wij kunnen hier alleen maar van winnen als we allemaal top zijn. We zijn echter nog steeds niet compleet en niet alle spelers zijn honderd procent fit.”

DOS speelt de komende weken een serie belangrijke wedstrijden achter elkaar. Wiegers hoopt in die wedstrijden punten te pakken: “Uit de komende vier wedstrijden moeten we minimaal vijf punten pakken.”

Doelpunten DOS: Linda Treep en Camiel van Keulen 6x, Matthijs Bastiaan 5x, André Beens 3x, Wesley Doorn 2x, Esther Hamberg 1x