Afbeelding
Angela van Erven

Voetbalteam JPvandenBent in het nieuw

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM/ZWOLLE – Het voetbalteam van het Kortverblijfhuis van de JP van den Bent stichting is in het nieuw gestoken door Bultman Assurantiën en Hypotheken BV.

De JP van den Bent stichting biedt ondersteuning op verschillende zorggebieden. Het kortverblijfhuis is gevestigd in Zwolle.

Een kortverblijfhuis is een tijdelijke woonplek voor kinderen en volwassenen die op wat voor reden even niet meer thuis kunnen wonen. “Soms redden mensen het niet meer zonder hulp. Ze kunnen door omstandigheden niet thuis blijven wonen of hebben zelfs geen thuis meer. Het JP van den Bent kortverblijfhuis biedt personen met een verstandelijke beperking structuur en regelmaat waardoor elk individu de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen. Juist voor deze doelgroep is sporten een geweldige uitlaadklep om de problemen even te vergeten. Goede sportkleding is daarbij van belang. Het team traint wekelijks en een paar keer per jaar wordt er deelgenomen aan toernooien. Doordat wij nu kunnen spelen in de prachtige tenues van Bultman Assurantiën en Hypotheken zal het voetbalplezier zeker toenemen”, aldus voetbaltrainers Mark Sloots en Arjan Lindeboom namens de JP van den Bent stichting.

Henk van Erven van Bultman Assurantiën en Hypotheken is na een rondleiding door het Kortverblijfhuis onder de indruk van de professionaliteit van de zorg die de JP van den Bent stichting biedt. “Juist voor deze doelgroep is sporten in teamverband heel belangrijk. Sporten is niet alleen goed om fysiek fit te worden, maar ook vanwege de sociaal maatschappelijke neveneffecten. Dankzij sport verken je mogelijkheden en probeer je grenzen te verleggen, in plaats van de focus te leggen op de beperkingen. Sport is niet alleen een doel op zich, maar een mooi middel om op een positieve manier je weg te vinden binnen de maatschappij en om meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde te krijgen. Daar willen wij als bedrijf graag een steentje aan bijdragen”. Bultman-Hartholt Assurantiën en Hypotheken is een onafhankelijk financiële adviesorganisatie en zelfstandig intermediair van de Regiobank met vestigingen in Hattem, Ermelo en Doornspijk.