Rita de Man

Deltasteur zwemselectie meet zich met top van Overijssel

De zwemselectie van Deltasteur heeft niet stilgezeten na de competitiewedstrijd van vorige week en na een pittige trainingsweek stonden er weer twee limietwedstrijden op het programma. Op zaterdag zwom een vijftal zwemmers in Barneveld en een dag later stonden er 16 zwemmers van Deltasteur aan de start in Almelo.

In Barneveld werd de wedstrijd geopend met een mooie 200m schoolslag. Zowel Edwin Kanis als Rinze Kroeze snoepten vele seconden van hun besttijden af. De eindtijden van beide mannen waren 3.08 om 3.12. Voor Rinze betekende dit tevens het dat hij de limiet voor de Regio Kampioenschappen behaalde. Sanne van Dijk en Monica Faber mochten daarna aan de start verschijnen. Ook voor de dames stond er een 200m op het programma, de 200m rugcrawl. Sanne ging 8 sec. sneller dan haar PR, eindtijd lag net iets boven de 3 minutengrens: 3.01. Monica zwom deze afstand voor het eerst en deed dat zeer verdienstelijk. Haar eindtijd van 3.06 was goed genoeg voor plaatsing voor de Regio Kamp. De wedstrijd werd in een heel hoog tempo afgewerkt wat ervoor zorgde dat Kristian Kiers, die in het laatste programma moest starten op de 400m borstcrawl, relatief snel aan de beurt was. In een heel mooi opgebouwde race zwom hij naar 5.22. Zijn PR zou er zeker aan gaan maar met 49 sec. was ook voor Kristian een grote verassing. Het harde werken in de trainingen werd meer dan goed beloond.

Een dag later werd er dus in Almelo gezwommen. Deze wedstrijd was het 2e deel van de nieuw opgezette wedstrijdreeks ‘Twente Open Niveau limietwedstrijd’. Bij deze wedstrijd was de gehele top van Overijssel aanwezig en werd er op hoog niveau geraced. Het niveau zorgde ook aan Deltasteur voor een aantal mooie races. Op de 200m bc zwommen Maaike Doornwaard en Marit Boxum naast elkaar. De dames stuwden elkaar op naar een mooie tijd. Voor beide kwam er een pr van 2.16.30 op de klokken. Ester Schuurman en Manon de Man, beide van jaargang 2002, zwommen twee keer een persoonlijk nummer en alle starts eindigden in een pr. Ester haalde 7 sec. van haar beste tijd af op de 200m schoolslag, haar eindtijd van 3.06 leverde ook nog eens een finaleplek op. In die finale wordt er van de slag, in het geval van Ester dus schoolslag, een 50m gezwommen. Hierop ging Ester ook sneller dan ooit in 40.6. De grootste tijdsverbetering van Manon was op de 100m rugcrawl. Haar PR stond op 1.18.23, in oktober dit jaar gezwommen, en ging nu naar 1.15.2. Naast Ester wisten ook Gert van ’t Oever, Jari Hofsink en Naomi Hofsink finaleplaatsen te bemachtigen. Voor Gert leverde dat zilver op bij de 100m wisselslag, Jari won goud op de 50m rugcrawl en Naomi werd 3e op de 50m borstcrawl. De ijzersterke Deltasteur formatie bij de dames 4 x 50m borstcrawl estafette liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste ploeg van de dag was. Annet van Stratum (27.1), Marit Boxum (27.6), Maaike Doornwaard (27.5) en Naomi Hofsink (27.8) zwommen naar een eindtijd van 1.50.0. Een verbetering van het clubrecord met 6 seconden en geconstateerd mag worden dat de vorm van de dames blijft groeien. Na de wedstrijd werden er ook klassementen opgemaakt. Onder andere over de 100 meter nummers die in deel 1 en 2 werden gezwommen werden per leeftijd klassementen gemaakt. Mike Müller (2001) won in dat klassement brons en Kylian Heederik (2003) won zilver. De Twente Open Niveau wedstrijden zijn een welkome aanvulling op de wedstrijdkalender. Het niveau en de opzet van de wedstrijden spreken veel zwemmers aan en hopelijk kan deze wedstrijdreeks volgend jaar een vervolg krijgen.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden