Afbeelding
Tennekes

Sterk Reflex kan niet stunten in beker

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – De volleyballers van AH Van Mierlo/Reflex zijn uitgeschakeld in de beker. In de derde ronde eindigde het in een sterke poule van vier op een derde plaats. Alleen de sterkste ploeg Sliedrecht heeft zich geplaatst voor de volgende ronde.

Vooraf was het duidelijk dat Reflex het lastig zou krijgen in de derde ronde van de nationale beker. De Kamper ploeg, spelend in de tweede divisie, moest het opnemen tegen drie teams uit de topdivisie. Bij de loting kwam Reflex als gastheer uit de koker, zodat de strijd tussen de vier ploegen in de Reflex-hal werd afgewerkt.

Reflex schoot uit de startblokken in het eerste duel tegen Compaen. In een mum van tijd stond het op een 6-1 voorsprong. De tegenstander kwam nog wel terug, maar Reflex won de set ruim met 25-18. In de tweede set was het verschil minder groot. Compaen miste een setpoint, waarna Reflex er met de buit vandoor ging.

De volgende tegenstander was het tweede team van Dynamo 2. Deze ploeg had het eerste duel verloren tegen Sliedrecht en had een zege nodig om in de race te blijven voor een plaats in de volgende ronde. In een spannend slot van de eerste set liet Reflex zich weer van haar beste kant zien. Met 25-23 ging de set naar de Kampenaren. Daarna kon Reflex geen vuist maken. Op eigen service werd slechts drie keer gescoord. Dynamo won de set met 20-25. In de beslissende derde set gaven beide ploegen elkaar nauwelijks wat toe. Aan het einde greep Dynamo nipt de winst (13-15).

Daarna trof Reflex het ongeslagen Sliedrecht, dat twee keer met 2-1 had gewonnen. In de eerste set kon Reflex nog aardig partij bieden (22-25). Daarna zette Sliedrecht een tandje bij. Reflex kwam zwaar onder druk en verloor met 14-25. Als poulewinnaar gaat Sliedrecht in de koker voor de volgende ronde. Reflex kan tevreden terugkijken. De ploeg gaf sterke teams uit de topdivisie goed partij.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.