Go-Ahead kan net niet stunten in beker tegen topklasser

ERMELO - In een bekerkraker heeft Go-Ahead Kampen topklasser DVS '33 zaterdag een lastige middag bezorgd. De Kamper koploper in de eerste klasse D was dicht bij een stunt, maar verloor met 4-3.

De beginfase was voor DVS '33. Met goed en aanvallend combinatievoetbal nam de thuisploeg het initiatief. Na zes minuten was DVS voor het eerst gevaarlijk. David van de Groep mikte maar net naast. Daarna had Madih Doufikar de 0-1 op zijn schoen na een misverstand achterin bij DVS, maar de goalie bracht redding. Nadat DVS een goede kans liet liggen, kreeg Go-Ahead in de 26ste minuut een strafschop, na een overtreding van doelman Eppink op Arjan Wiegers. Samir Merraki faalde niet: 0-1. Daarna bleef Go-Ahead lange tijd eenvoudig op de been, maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft ging het mis. In de 40ste minuut schoot invaller Sjaak Buitink een voorzet ongelukkig in eigen doel. Vlak daarna bekroonde Kay Velda een fraaie aanval met een doelpunt: 2-1.

Go-Ahead was vlak na rust twee keer gevaarlijk. Al snel was het echter DVS dat scoorde. Een verdedigingsfout werd door Maurice de Ruiter afgestraft. Daarna was DVS dicht bij de beslissing. Mike Ahrens kopte hard tegen de lat. Vervolgens kwam Go-Ahead sterk terug. Na een goede aanval raakte Nick Bakker in de 68ste minuut de paal. In de rebound reageerde Doufikar attent: 3-2. Zeven minuten later kwam Go-Ahead zelfs langszij. Arjan Wiegers krulde de bal op de fraaie wijze in de verre hoek. Daarna speelde DVS vol op de aanval in een hoog tempo. In de 85ste minuut wist Go-Ahead-keeper Tim Noordman een Ermelose treffer te voorkomen. Een minuut later viel alsnog de 4-3. Na een mooie aanval raakte Ruiter de lat. Vervolgens vloog de bal via de rug van Laurens van Keulen ongelukkig in het Kamper doel. Daarna ging Go-Ahead op jacht naar de 4-4, maar ondanks de hectiek werd er niet meer gescoord.