Rechter stopt bouw gemeentewerf niet

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De bouw van de gemeentewerf in IJsselmuiden wordt niet door de bestuursrechter tegengehouden. De rechtbank heeft een verzoek hiertoe door een groep ondernemers van Zendijk afgewezen.

De ondernemers van industrieterrein Zendijk verwachten grote overlast. Ze vrezen brandgevaar omdat op de werf een opslag voor pallets en een verzamelplek voor afgewerkte oliën komen. Bij het schoonspuiten van strooiwagens komt waarschijnlijk zout op de belendende percelen terecht. De ondernemers hebben ook bezwaar ingediend bij de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Kampen. Die procedure loopt nog.

De ondernemers wilden dat lopende die procedure de rechter de bouw van de werf stillegt. De rechter wijst dit verzoek echter af. De rechtbank meent dat de klagers hun stelling dat er een toename is van brandrisico onvoldoende hebben gemotiveerd. Niet gebleken is dat de bouwplannen niet voldoen aan de eisen inzake brandveiligheid. Overlast door strooizout is door de gemeente ontkend. Dat er toch overlast te vrezen valt, is niet voldoende aangetoond door de ondernemers, aldus de rechter.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00