Stadsarchief zoekt foto's van KIOK

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Stadsarchief bezit geen foto's van Kerst in Oud Kampen en daar moet wat het archief betreft verandering in komen. Zij roept daarom fotografen die foto's hebben van het evenement hebben, op om contact op te nemen.

In een persbericht stelt een medewerker: "Op 19 en 20 december is het weer zover: Kerst in Oud Kampen. Dé tijd van het jaar waarin onze stad extra sfeer krijgt en waarbij zoveel vrijwilligers meewerken aan de fijne sfeer. Het Stadsarchief Kampen bewaart alles van de gemeente Kampen, zodat toekomstige generaties een goed beeld kunnen vormen van onze huidige tijd. Foto’s zijn natuurlijk een onmisbaar communicatiemiddel. Wie helpt het Stadsarchief aan beeldmateriaal?"

Het archief is ook op zoek naar (amateur)fotografen die tijdens Kerst in Oud Kampen 2015 (digitaal) foto’s willen maken en de digitale kopieën in het archief willen laten opnemen. "Uiteraard zullen er, zoals wettelijk vastgelegd, afspraken gemaakt worden over het beschikbaar stellen van en gebruik maken van de foto’s. Uw naam zal ook worden opgenomen in het archief, waardoor over 150 jaar Kampenaren ook nog weten dat de foto’s door u zijn genomen."


Het archief heeft geen vergoeding voor het leveren van de foto's. "Daarom zoeken wij naar vrijwilligers die het leuk vinden Kampen goed te ‘archiveren’, zodat Kampenaren van de 22ste eeuw ook kunnen genieten van 'foto’s van vroeger'."

Wie wil helpen met het in beeld brengen van Kerst in Oud Kampen, kan contact opnemen via info@stadsarchiefkampen.nl onder vermelding van ‘Kerst in Oud Kampen 2015’.