Afbeelding

World Wide Aquathon Day in De Steur in Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op zaterdag 14 november werd er in 74 landen wereldwijd gesport in het water. Ook Zwembad De Steur in Kampen was één van de 173 locaties waar het één groot waterfeest was. Onder leiding van het ClubAqua team van Kampen werd een 2 uur durende aquafitness workout gegeven waarin de deelnemers deel konden nemen aan verschillende programma’s: ClubAquavitaal, ClubAquarobics en het nieuwe ClubAquabootcamp. Bewegen in water is dus meer dan zwemmen alleen, het was fantastisch.

Het was in 2013 dat sociale media werd ingezet tot het wereldwijd, gezamenlijk organiseren van deze World Wide AquathonDay. Rose Hartzenberg uit Zuid Afrika vroeg haar aqua-collega’s, via Facebook, om op één dag, dezelfde lokale tijd te reserveren voor een wereldwijd AquaFeest. Zwembad De Steur in Kampen was er toen ook al bij en pakte, net zoals dit jaar, deze kans om ook nieuwe deelnemers gratis deel te nemen aan deze ochtend. Het is een mooi moment om niet alleen promotie te doen voor je eigen bad, maar ook om nog meer mensen de wondere wereld van het water te laten kennen.

De organisatie: “Het is zo’n bijzonder idee dat je samen met duizend andere deelnemers tegelijkertijd aan het sporten bent in water”. Facebook vulde zich dan ook met foto’s van India tot Australië, van de USA tot zelfs aan Japan. Ook de lesgevers zelf vinden het fantastisch om aan dit project te mogen meewerken. Zwembad De Steur is natuurlijk ook dé locatie bij uitstek voor zo’n evenement. Eén van de grootste zwembaden uit het land, met ruimte voor velen.

Zwembad De Steur

Broedersingel 1 Kampen

(038) 331 68 84