Afbeelding

Welkom Thuis by Helleman: een vertrouwd adres met nieuwe naam

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Helleman Woninginrichting is al sinds 1928 een vertrouwd adres waar kwaliteit, service, vakmanschap en gezelligheid samenkomen. De historie van het bedrijf is een grote kracht, maar soms ook een last. Historie wordt soms gekoppeld aan oubollig en in het geval van Helleman is dat volledige onterecht. Dynamisch en fris zijn betere termen. Tijd dus voor een nieuwe naam dachten de eigenaren Anneke Helleman, Gerbert van de Kamp en Gert-Jan IJzerman. Sinds kort gaat de zaak verder als 'Welkom Thuis by Helleman'.

"Goh, zitten jullie hier pas?"..... Na 87 jaar aan de Oudestraat stelde een bezoeker die vraag onlangs. Anneke lacht er smakelijk om. Het geeft aan dat de naamsverandering werkt. De simpele aanpassing naar een frissere naam, laat een nieuwe groep mensen een kijkje nemen in het eigentijdse aanbod van de duizendpoot op het gebied van interieur.

Wat zij dan zien is een aanbod dat de degelijkheid van een familiebedrijf met de wortels in de vorige eeuw, combineert met de moderniteit van een sterk, jong team met een geheel eigen(wijze) kijk op woninginrichting. "Wij laten ons door de grote merken niets opleggen", vertelt Anneke. "We verkopen alleen wat wij mooi vinden. Zo creëren we een unieke collectie, waar van alles te ontdekken valt." Als voorbeelden noemt zij By-Boo en Dutch Bone.

De naam 'Welkom Thuis' is niet alleen gekozen omdat het bedrijf alles biedt om van de eigen woning een echt thuis te maken, ook in de zaak zelf is iedereen welkom. "Mensen mogen hier altijd binnen lopen", vertelt Anneke. "Onze zaak heeft een welkom karakter. Zo hangen er ook schilderijen aan de muur die ik gemaakt heb en foto's van Gert-Jan. Een permanente expositie eigenlijk. Genoeg redenen om even binnen te lopen dus bij 'Welkom Thuis'."

Welkom Thuis by Helleman

IJsselkade 53 en Oudestraat 141

8261 AG Kampen