Afbeelding
Aangeleverd

Veldhoen: 'Iedereen staat met lege handen na uitspraak bypass'

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - De Raad van State heeft volgens wethouder Gerrit Jan Veldhoen een uitspraak gedaan waarmee ze alle partijen tevreden wil stellen . Het gevolg is volgens hem echter dat zowel voorstanders als tegenstanders van de bevaarbare bypass met lege handen staan.

Het oordeel van de Raad van State dat de bypass niet aangesloten mag worden op het Drontermeer is een fikse tegenvaller voor Veldhoen. Op de vraag of de bevaarbare bypass op deze manier nog een optie is, antwoordt hij retorisch: "Hoe aantrekkelijk is het om een doodlopende weg in te rijden?" Het zal volgens hem zeker niet de geschatte 12.000 schepen recreatievaart opleveren waar de gemeente op hoopte. "De bevaarbare bypass was een gouden kans voor de gemeente Kampen. Op dit moment staan we helaas voor dichte slagbomen."

De gemeente gaat de uitspraak van de Raad de komende weken aandachtig bestuderen om te kijken of de spreekwoordelijke slagboom op te halen is, zodat er alsnog een aansluiting met het Drontermeer te realiseren is. Veldhoen wil niet vooruitlopen op de manieren waarop dat zou kunnen, daarvoor moet de uitspraak eerst goed gelezen worden. "Het is een complexe uitspraak en sommige passages zijn op meerdere manier uitlegbaar."

Wat deze uitspraak betekent voor het Dorp Reeve kan Veldhoen op dit moment nog niet zeggen. Wel zegt hij dat het plan voor de bebouwing in het gebied in ieder geval nauw samenhangt met de eventueel te bevaren bypass.

De gemeente heeft de Raad van State er wel van kunnen overtuigen dat de bypass nodig is om de waterveiligheid te kunnen vergroten. "Wat dat aangaat is deze uitspraak een goede stap in de juiste richting", aldus Veldhoen. "Maar of ik er blij mee ben? Ja, het is een zeven, maar ik ging voor een tien. Nu is het tijd om te kijken of er kansen liggen om er alsnog een tien van te maken".

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57