Afbeelding
Jaleesa Kodden

Movemental.nu zet zich in voor weerbaarheid van kinderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Weerbaarheidscoach Movemental.nu start begin januari voor de tweede keer een groepsgerichte weerbaarheidstraining in Dalfsen. Deze is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Dit initiatief is een antwoord op de toenemende druk van de prestatiemaatschappij op kinderen. Maar vormt ook een nieuw onderdeel van Movemental.nu’s strijd tegen de gevolgen van (cyber)pesten, negatieve groepsdruk en andere sociale dynamiek die ontwikkeling van gezonde eigenwaarde in de weg staan.

Tijdens de training leren kinderen op een speelse en positieve manier grenzen en gevoelens te (h)erkennen, hun zelfbeheersing te vergroten en vanuit zelfrespect en innerlijke kracht voor zichzelf op te komen. Ze ontwikkelen meer zelfinzicht en zelfbewustzijn en leren onzekerheid om te buigen naar assertiviteit en zelfvertrouwen.

Zo vinden zij een gezonde balans tussen teruggetrokken gedrag enerzijds en agressief/impulsief gedrag anderzijds. Het kind leert hierdoor sterk in zijn of haar schoenen te staan.

Voor het behalen van deze doelen combineert Movemental.nu de wederzijds stimulerende werking van het fysieke en het mentale aspect. Spelvormen, bewegingsoefeningen en zelfverdedigingstechnieken worden afgewisseld met mentale en uitstralingsoefeningen. Per kind wordt bovendien bekeken welke punten aandacht verdienen. Zo is er altijd sprake van een aanpak op maat.

Meer informatie vindt u op: www.movemental.nu.

Over de organisatie:

Movemental.nu is Jaleesa Kodden, toegepast psycholoog en psycho-fysiek weerbaarheidstrainer, met een specialisatie in het lesgeven aan kinderen. Ze is onder andere werkzaam als weerbaarheidstrainer op basisscholen en als individuele weerbaarheidscoach. Haar achtergrond in de vechtsport (Nederlands jeugdkampioen karate) vormt een belangrijk en waardevol onderdeel van haar werkfilosofie. Daarnaast is ze aangesloten bij Stichting Kenniskring Weerbaarheid.