De (bijna-)dood ontrafeld in Levensbron

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op uitnodiging van de Yarden Vereniging houdt Maureen Venselaar op donderdag 10 december een college over de Bijna Dood Ervaring in relatie tot het leven na de dood. Het college wordt gegeven in het gebouw ‘Levensbron’ van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden in Kampen. Uitvaartverzorger André van den Burg, voor veel Kampenaren een bekend gezicht, is hierbij ook aanwezig.

Van den Burg: “Wat veel mensen niet weten is dat wij naast het verzorgen van uitvaarten ook voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten organiseren over allerlei onderwerpen rondom het levenseinde. Dit is voornamelijk in handen van onze bevlogen vrijwilligers van de Vereniging die zich met hart en ziel hiervoor inzetten. Dit college over het bijzondere fenomeen bijna-doodervaring is daar dus één van.”

Volgens de organisatie is de bijna-doodervaring (BDE) een indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood. “Mensen ervaren - nadat alles zwart geworden is voor de ogen en ze bewusteloos zijn geraakt - dat ze uit hun fysieke lichaam gaan, bewust blijven, een lichaam krijgen van puur lichtenergie en met een enorme snelheid door een tunnel gaan langs maan en sterren naar een andere werkelijkheid van licht en liefde, die lichtjaren ver weg lijkt te zijn. De BDE is zeer ingrijpend en vaak levensveranderend en zo'n 600.000 mensen in Nederland hebben die ervaring gehad.”

Op basis van een tienjarige studie is Venselaar tot een (astro)fysisch verklaringsmodel gekomen, waarbij de grens vervaagt tussen leven en 'dood', tijd en eeuwigheid, en verleden heden en toekomst. Tevens worden volgens haar voor het eerst in het wetenschappelijke debat over de BDE, álle kenmerken verklaard, en zijn er nieuwe kenmerken in kaart gebracht (waaronder het zien van een immense 'zandloper' die - opmerkelijk genoeg - door BDE'ers exact hetzelfde wordt omschreven als door astronomen).

De organisatie: “Drs. Venselaar neemt haar toehoorders stap voor stap mee op een wonderlijke 'laatste reis' aan de hand van de geheel nieuwe en unieke verklaring van de bijna-doodervaring (afgewisseld met fragmenten uit concrete ervaringsverhalen) en men krijgt intens troostvolle en prachtige vergezichten aangereikt over het leven na de dood en een schitterende liefdevolle hemel waar iedereen zijn eindbestemming vindt, en ook zijn eerder overleden dierbaren terug zal zien.”

Het college wordt aangeboden door Yarden en vindt plaats op donderdag 10 december in de ‘Levensbron’, Vloeddijk 62, 8261 GD in Kampen van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar, daarom dienen bezoekers zich aan te melden via de website www.yarden.nl/agenda of telefonisch tijdens kantooruren via 06 499 83 360.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21