Vaandering gaat door als voorzitter IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN – Mannie Vaandering is ook de komende drie jaar voorzitter van IJVV.  Tijdens de ledenvergadering werd hij afgelopen woensdag herkozen.

Daarnaast zijn er enkele verschuivingen binnen het bestuur. Zo is Geurt Morren benoemd als voorzitter algemene zaken. Rudy Wagteveld gaat verder als voorzitter technische zaken. Hij is opvolger van Dik van Ginkel, die zes jaar in het IJVV-bestuur heeft gezeten. Verder is Frans van der Wetering herkozen als voorzitter sponsoring/geldwerving.

Jan Riezebos stopt na drie jaar als voorzitter beheerszaken en Bert Hinderks als als jeugdvoorzitter. Hinderks zal nog tot het einde van het jaar zijn taken vervullen. IJVV is op zoek naar kandidaten voor de functies voorzitter beheerszaken en jeugdvoorzitter.

IJVV zet nog steeds in op een zesde veld. Onlangs kreeg de club bij de wethouder nul op rekest. De gemeente verklaarde dat er geen geld is. Tijdens de raadsvergadering is de wethouder gevraagd om met IJVV in gesprek te gaan. IJVV gaat de wethouder voorstellen om oefenhoek 2 om te bouwen tot een wedstrijdveld met minimale afmetingen. De club kampt met ruimtegebrek, zodat er is overwogen om een algehele ledenstop in te voeren, maar zover komt het niet. De club is van mening dat iedereen bij IJVV moet kunnen voetballen. Wel wordt gewerkt met wachtlijst. Waar jeugd kan worden ingepast, zal dat gebeuren.

Ook op andere fronten wordt gewerkt aan een verfraaiing van de accommodatie, die de afgelopen jaren als een metamorfose heeft ondergaan. Zo komt er aan de zijde van het hoofdveld en aan de zijkant richting het tweede veld een verhoogd terras/balkon met een totale oppervlakte van 50 vierkante meter. Volgens de planning wordt dit in de kerstvakantie gerealiseerd. Ook kreeg IJVV mandaat van de leden om de keuken in het geheel aan te pakken.

Daarnaast stemden de leden in met de invoering van de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). IJVV wil dit met ingang van volgend seizoen invoeren voor jeugdtrainers en –leiders. De VOG-methode biedt verenigingen de mogelijkheden om alle vrijwilligers die met jeugd werken te laten screenen. Clubs kunnen via het NOC*NSF een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor de regeling ‘Gratis VOG’. Vervolgens wordt de vereniging gescreend door het NOC*NSF of het aan alle voorwaarden voldoet. Daarna wordt de aanvraag doorgestuurd naar het ministerie van Veiligheid en Justitie, die hierover na circa twee maanden een beslissing neemt. Bij een positief antwoord kunnen vrijwilligers vervolgens zelf digitaal een aanvraag doen voor een VOG.