Afbeelding
Tennekes

OnderdijksRun lucratief voor eetTze

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – De OnderdijksRun heeft maar liefst 2.750 euro opgebracht voor het goede doel eeTze uit IJsselmuiden. Donderdagavond mochten Gea en Jaap Overweg van eeTze een cheque in ontvangst nemen.

De eerste editie van de OnderdijksRun bracht vorig jaar 2.000 euro op voor Weissensee4Kids.  Dit jaar werd de tweede editie van het hardloopevenement gehouden op 3 oktober. Ook dit keer was de OnderdijksRun gekoppeld aan een goed doel. Dit keer was dat eeTze. Dit goede doel kwam tijdens een stemming op de site van de OnderdijksRun als beste. Mensen hadden de keuze uit drie goede doelen.

Gea Overweg was blij verrast met het hoge bedrag. “Van tevoren heb je geen idee wat je kunt verwachten. Dit is fantastisch. Maar we zijn ook heel blij dat we door de OnderdijksRun heel veel bekendheid hebben gekregen. We konden zo ons verhaal doen en uitleggen wat eeTze doet.”

EeTze is een eetcafé  in IJsselmuiden, waar mensen elke donderdag gratis een maaltijd kunnen nuttigen. De initiatiefnemers willen bijdragen aan het gemeenschapsgevoel in de buurt en zich sterk maken voor mensen die het moeilijk hebben.  Zij kunnen het geld goed gebruiken. Zo kunnen mensen bij eeTze op 24 december genieten van een speciale maaltijd. Op Tweede Kerstdag wordt er gekookt voor Syrische vluchtelingen. Daarbij wordt ook een Kerstverhaal vanuit de Syrische context verteld. Daarnaast is er de wens om wifi aan te leggen en de ruimte op te knappen, zodat mensen nog relaxter met elkaar kunnen koken.

Ook willen de initiatiefnemers graag een stilteruimte creëren en een zwerfmuur met spulletjes, die mensen voor korte tijd kunnen gebruiken. EeTze wil de activiteiten graag uitbreiden. Daarom is Gea Overweg enorm blij met het geld. “We willen het geld graag gebruiken om met elkaar alles nog aantrekkelijker te maken.”