IJVV op schot tegen SVI

IJSSELMUIDEN – IJVV was zaterdag op schot tegen SVI. Op Sportpark Den Uithoek wonnen de IJsselmuidenaren met 7-3. “We hebben een prima wedstrijd gespeeld”, was de conclusie van IJVV-trainer Brugt Bergsma.

IJVV liet in de eerste twintig minuten diverse goede kansen liggen. In de 26ste minuut bracht Lenhard de Velde, die weer als spits fungeerde, de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor rust kwam IJVV op een comfortabele voorsprong via treffers van Marvin de Ruiter en Chiel Buikema.

Na rust begon IJVV goed met een treffer van Ruiter in de 49ste minuut, maar een minuut later kwam SVI terug tot 4-1. Daarna zakte IJVV weg. De ploeg hanteerde teveel de lange bal en maakte verdedigend verkeerde keuzes. SVI kreeg moed en voetbalde enkele kansen bij elkaar.  Buikema zorgde in de 56ste minuut nog wel voor 5-1, maar daarna kreeg IJVV twee tegentreffers om de oren. Vervolgens liet SVI de kans op 5-4 liggen. In de slotfase maakte IJVV het karwei definitief af. Buikema scoorde in de 89ste minuut zijn derde treffer van de middag. Het was al weer zijn negende seizoenstreffer. In blessuretijd tekende Martijn de Kleine voor de 7-3.

Door de zege heeft IJVV de kop in het zicht gekregen. Het verschil met de lijstaanvoerders De Esch en Hulzense Boys bedraagt slechts drie punten.  Toch valt er volgens Bergsma nog veel wint te behalen. “Aanvallend hebben we het goed  gedaan, maar we moeten werken aan het in de hand houden van een wedstrijd en het op de nul spelen,  willen we bij de bovenste ploegen blijven.”