DOS Kampen niet langs Oranje Nassau

ALMELO – DOS Kampen is zaterdag op een 3-3 gelijkspel blijven steken bij Oranje Nassau Almelo. De Kampenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar gaven vervolgens twee tegentreffers veel te gemakkelijk weg. Een nederlaag dreigde, maar Serkan Sahintürk bezorgde DOS vier minuten voor tijd nog een punt (3-3).

DOS was in het eerste deel van de eerste helft de bovenliggende partij. De Kamper voorsprong in de 25ste minuut was dan ook verdiend. Uit een vrije trap raakte Robin Horstman de lat. In de rebound was Leroy Krijn attent met het hoofd. Daarna zakte DOS weg. Dat leidde voor rust niet tot schade.

In de tweede helft was dat anders. In de 56ste minuut werkte Mark Westerhof een voorzet ongelukkig met zijn voet in eigen doel. Zes minuten later liepen keeper Roy van Dijk en Westerhof elkaar in de weg, waarna Oranje Nassau profiteerde. Zo keek DOS ineens tegen een achterstand. De ploeg pakte het vervolgens weer goed op. In de 78ste minuut viel de gelijkmaker. Twan Knul was de doelpuntenmaker, op aangeven van Hicham Ziyech. Twee minuten later kwam DOS echter weer op achterstand. DOS toonde opnieuw veerkracht. Serkan Sahintürk maakte uit een goede aanval 3-3. Daarna ging DOS nog op jacht naar de zege. Sahintürk was nog dicht bij succes, maar zijn schot werd op de doellijn door een speler van Oranje Nassau met het hoofd onschadelijk gemaakt.

Bij DOS-trainer Han Hanekamp leefden na afloop gemengde gevoelens. “We hebben laten zien hoe veerkrachtig we zijn. We hebben keihard geknokt voor een resultaat en dat is beloond. En we hebben weer niet verloren. Aan de andere kant hadden we meer uit deze wedstrijd moeten halen. De volgende stap op weg naar volwassenheid is dat je dit soort wedstrijden weet te winnen.”

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 2 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 10 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden