Go-Ahead Kampen met tien man naar remise tegen hekkensluiter

ENTER – Go-Ahead Kampen is bij hekkensluiter Enter Vooruit niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De koploper in de eerste klasse D moet zo’n uur spelen met tien man, vanwege een rode kaart voor Nick van der Kooi.

Go-Ahead begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg een aantal mogelijkheden. Daarna zakte de ploeg weg en hanteerde het een veel te laag tempo. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een overtreding op Samir Merraki ging de bal op de stip. De strafschop van Arjan Wiegers werd gestopt door de keeper. In de rebound scoorde hij alsnog. Vlak daarna kreeg Nick van der Kooi een rode kaart. Hij reageerde nadat een speler van Enter Vooruit op zijn voeten gingen staan.

Met een man minder was er vervolgens nog een goede kans voor Nick Bakker, maar zijn inzet werd gepakt door de goalie. Vijf minuten voor rust kwam Enter Vooruit langszij. Reinier Romkes maakte een onnodig forse overtreding. De toegekende strafschop werd vervolgens benut.

Na rust kregen beide ploegen kansen. Enter Vooruit probeerde vooral Go-Ahead in de omschakeling pijn te doen. Twintig minuten voor tijd kreeg Go-Ahead een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Arjan Wiegers werd gevloerd. Madih Doufikar miste vervolgens vanaf elf meter. Daarna raakte Enter Vooruit nog de lat.

“We speelden in het eerste half uur in een te laag tempo”, zei Go-Ahead-trainer Edwin van Nijen na afloop. “Dan zie je de irritatie toenemen en dat is zonde. Daar komt ook die rode kaart uit voort. Dat is niet handig. Enter Vooruit is geen ploeg waar je punten tegen moet laten liggen.”