Afbeelding
Tennekes

Late tegentreffer nekt KHC

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – KHC leek zaterdag op weg naar een punt tegen Nunspeet, maar ging in de slotfase toch onderuit. In een wedstrijd die eigenlijk nooit los kwam tekende David Spoelstra voor de enige treffer in deze wedstrijd.

Voor rust zag het publiek een typische 0-0-wedstrijd. Beide ploegen konden nauwelijks iets creëren. Pas in de 21ste minuut tekende de actieve en goed spelende Brenn de Lange voor het eerste gevaar namens KHC.  Keeper Sean Poot tikte een afstandsschot van De Lange met moeite naast. Twee minuten later moest KHC-goalie Demi Loet-Loetoer in actie komen bij een verrassende vrije trap. In de 29ste minuut was er een schietkans voor Erik Post, maar hij raakte de bal niet vol, zodat het schot werd gekraakt. In de 36ste minuut schoot Justin Drost in het zijnet. KHC had moeilijk tegen Nunspeet. De sleutelspelers zaten niet goed in de wedstrijd. De aanvallers van KHC werden nauwelijks bereikt.

Vier minuten na rust kwam KHC goed weg, toen Maikel Lange een vrije trap tegen de binnenkant van de paal schoot. Drie minuten later bracht Nunspeet-doelman Poot redding op een inzet van Tom Diender. Nunspeet werd in de tweede helft steeds dreigender. Enkele pogingen ging over en naast. Het kraakte achterin bij KHC, maar enkele keren zat er net op tijd een verdediger tussen, voordat Nunspeet de trekker kon overhalen. In de 71ste minuut hield Loet-Loetoer KHC op de been bij een kans voor Nunspeet. Vijf minuten voor tijd kopte Lars ten Dolle maar net naast. KHC leek een punt over te houden aan het duel, een maximaal resultaat tegen een tegenstander die net iets beter was. Vlak voor tijd ging het toch nog mis. Een kopbal van Nunspeet kwam via een speler van Nunspeet voor de voeten van Spoelstra. Die haalde vervolgens doeltreffend uit.

“We hebben teveel jongens die tegen zichzelf voetballen”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar na afloop. “Tegen Be Quick was dat nog erger. Organisatorisch hadden we het goed staan, maar aanvallend konden we geen potten breken. En dat is wel ons wapen.”  

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden