Provincie introduceert 'off-road rollator' als zorgoplossing

· leestijd 1 minuut Algemeen

 

REGIO - Ruimte voor Ruimdenkers, een initiatief van de provincie Overijssel, presenteert donderdag (vandaag) de off-road rollator. Het is, aldus de provincie, één van de slimme producten waarmee lastige zorgvraagstukken eenvoudiger worden.

“Ruimte en Zorg is een actueel en urgent onderwerp. Ouderen en mensen met een functiebeperking willen vaak langer zelfstandig of in een beschermde woonvorm wonen. Deze beweging verlangt naar innovatieve oplossingen.

Met de off-road rollator, het hesje voor zorgbehoevenden, de plant die terug praat, de mantelzorg pop-up slaapkamer en de persoonlijke inbouwwasstraat wordt zorgbehoevenden de mogelijkheid geboden om langer thuis te blijven wonen tegen een relatief lage investering. Deze zijn te koop via www.ruimtevoorruimdenkers.nl.” 

Gedeputeerde Monique van Haaf over de slimme producten: “Dit is natuurlijk gekheid, om hoge thuiszorgkosten te besparen met dit soort producten. Maar met deze kwinkslag willen we aandacht vragen voor de veranderende behoeften in de zorg. Want er liggen grote vragen, die niet met een off-road rollator beantwoord kunnen worden. Denk aan levensloopbestendige woningen en zorgvastgoed, maar ook aan de openbare ruimte in relatie tot langer thuis wonen. Het zijn thema’s waar ik me als gedeputeerde mee bezig hou, en waar ik geen kant-en-klare oplossingen voor heb. Samen zoeken naar de oplossingen is de insteek. Daarom is er het Overijsselse platform Ruimte voor Ruimdenkers. Die gaat de zoektocht aan samen met ruimdenkers en partners uit de samenleving.”

Ruimte voor Ruimdenkers is een platform van de Provincie Overijssel waarmee ruimtelijk-maatschappelijk relevante vraagstukken op een ruimdenkende manier worden benaderd: buiten de kaders en van de gebaande paden. En altijd op het snijvlak van verschillende disciplines, want juist daar ontstaan nieuwe ideeën, inzichten en oplossingen.

 

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57