Veiligheid stationsgebied Zuid onder de loep

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het college van b en w gaat neemt samen met de politie het gebied station Kampen Zuid onder de loep. Aanleiding daartoe zijn gevoelens van onveiligheid en een aantal incidenten dat zich daar heeft voorgedaan.

Burgmeester Bort Koelewijn beloofde tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen de zaak nog eens tegen het licht te houden. Dit in reactie op een verzoek van raadslid Janine de Kleine van het CDA. Zij kreeg bijval van een aantal andere commissieleden. Ze kaartte de zaak aan met in het achterhoofd de beroving die recent plaatsvond in het gebied. Tevens vroeg ze zich af of camera’s op het station een optie zijn voor het college.

Volgens Koelewijn is het echter maar zeer de vraag of zo’n maatregel zou helpen. “Dat helpt eigenlijk alleen als je de camerabeelden daarna ook uitkijkt.” In de binnenstad werkt dat volgens Koelewijn wel, maar daar blijft het beperkt tot de weekenden omdat het anders erg tijdrovend wordt. Volgens Koelewijn zijn andere opties – zoals een goede verlichting en een plek waar je uit de wind staat – wellicht betere opties.  Daar komt volgens de burgemeester bij dat uit eerder overleg met de politie niet is gebleken dat zich in het stationsgebied meer incidenten voordoen dan in de rest van de stad.

De beroving noemde Koelewijn een heel vervelend incident die om een nadere analyse vraagt. Het incident deed zich niet voor op het station maar in de buurt daarvan. Los van de feiten vindt Koelewijn ‘de gevoelens van onveiligheid die zouden leven in de buurt’ wel een aanleiding om de zaak op te pakken.   

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.